Interim Advies

Zelfbouw

Periode

2017 – heden

Opdrachtgever

Steenvlinder

Doel en aanleiding

Steenvlinder is veruit het meest ervaren bedrijf op het gebied van eigenbouw in Nederland, een gebied dat nog volop in ontwikkeling is. Zelfbouw toepassen in zowel leegkomende gebouwen als op kavels is de ultieme manier om aan (her)ontwikkeling te doen. Zodanig dat mensen in staat zijn zelf hun woning te bouwen. Hun eigen paleis. En dat gaat niet vanzelf. Vrijstaande woningen in het dure segment lukt meestal wel, maar geschakeld, gestapeld of in een bestaand gebouw is vaak lastiger.

Omdat het veel voordelen heeft, wil Steenvlinder zelfbouw mogelijk maken voor iedereen: het geeft nieuw elan aan een wijk, het zorgt voor kansen voor actieve burgers, het staat voor organische groei en is bovendien maximaal duurzaam. Zelfbouw is te realiseren op basis van een marktconforme prijs en duurt niet langer dan seriematige bouw.

Juriplan Advies ondersteunt Steenvlinder bij het uitbreiden van hun dienstverlening en bij hun lopende projecten.

Projectbeschrijving

Juriplan Advies adviseert Steenvlinder op meerdere gebieden.

Juriplan ontwikkelt een methodiek waarbij de (verschillende varianten voor de) vergunningprocedures en het kostenverhaal voor een transformatie van een bestaand pand worden toegevoegd aan de diensten die Steenvlinder levert. Het kenmerk van de diensten van Steenvlinder is dat er veel ruimte is voor de eindgebruiker. Steenvlinder levert bijvoorbeeld casco appartementen op waarbij de eindgebruiker de vrijheid heeft om het appartement naar eigen inzicht af te bouwen, in te richten en vorm te geven. Die rol van de eindgebruiker betekent iets voor de te doorlopen vergunningprocedures en het kostenverhaal. Juriplan Advies helpt Steenvlinder daarbij. 

Meer weten over dit project?

11 + 4 =

Ik heb Maarten Engelberts, als drijvende kracht achter Juriplan, 15 jaar geleden leren kennen als bestemmingsplan-jurist. Hij wist voor elk probleem een oplossing, die bovendien begrijpelijk is omdat hij het zo duidelijk formuleert. Later heeft hij zich bij het Ministerie ook gespecialiseerd in de Omgevingswet. Hij wordt vaak gevraagd om zijn deskundigheid en zijn spreekvaardigheid. Ook bij mijn bedrijf Steenvlinder maken we regelmatig gebruik van zijn diensten.

 

Marnix Norder

Initiatiefnemer, Steenvlinder