Juriplan Academy

Heeft u behoefte aan meer kennis voor het opstellen van omgevingsplannen?

Aankomende Juriplan Academy trainingen

VNG Leergang 'Het maken van een omgevingsplan'

Tijdens deze 6-daagse leergang ‘het maken van een Omgevingsplan’ worden de opgedane inzichten uit de pilots en praktijkproeven van de VNG gedeeld, vergroot u uw kennis, uw technische (wetgevings)vaardigheden en uw inzicht in wat de Omgevingswet voor uw specifieke rol betekent.

2-daagse praktijkcursus Wetgevingstechniek voor omgevingsplannen - Berghauser Pont Academy

Deze cursus is bestemd voor beleidsmedewerkers en juristen van gemeenten, waterschappen, provincies en adviesbureaus die bezig zijn met de voorbereiding op het nieuwe stelsel van het omgevingsrecht bij hun organisatie.

Heeft u behoefte aan meer kennis voor het opstellen van omgevingsplannen?

 

Kennisontwikkeling stopt nooit. Dit geldt nu misschien meer dan ooit, ook voor het omgevingsrecht. Het omgevingsrecht staat bol van de keuzemogelijkheden. Daarnaast vereist de Omgevingswet ook aanpassing van uw gedrag en de manier van denken van uw organisatie. Wij geloven dat kennis en inzicht groeit door het te doen.

Juriplan Academy biedt diverse (maatwerk) trainingen, cursussen en opleidingstrajecten om uw organisatie optimaal uit te rusten met de gewenste praktijkkennis.

Recente Juriplan Academy trainingen

Docent Workshops Planvorming - ArchiXL

In het kader van kennisdeling heeft Raad van State Juriplan Advies gevraagd een presentatie te geven over het instrument omgevingsplan.

Leergang Omgevingsplan

Om optimaal te kunnen leren van de Leergang Omgevingsplan organiseert Juriplan Advies voor de gemeente Zaanstad een tweedaagse cursus.

2-daagse Praktijkcursus Decentrale regelgeving opstellen onder de Omgevingswet - 2019

In deze cursus verwerft u zowel kennis als (wetgevings-)vaardigheden voor het formuleren van artikelen in nieuwe stijl en het opstellen van goed digitaliseerde plannen of verordeningen.

Praktijkcursus Decentrale regelgeving opstellen onder de Omgevingswet - 2018

In deze cursus verwerft u zowel kennis als (wetgevings-)vaardigheden voor het formuleren van artikelen in nieuwe stijl en het opstellen van goed digitaliseerde plannen of verordeningen.

Docent Workshops Planvorming - ArchiXL

Uit naam van ArchiXL heeft Juriplan Academy workshops Planvorming verzorgd voor medewerkers van de Gemeente Zaanstad, Gemeente Waterland en de Gemeente Edam/Volendam.

Cursus Ongevingsrecht - Gemeente Amersfoort

Op verzoek van de gemeente Amersfoort heeft Juriplan Academy een maatwerk cursus van 2 dagdelen gefaciliteerd. Tijdens deze cursus hebben de betrokken medewerkers binnen de gemeente een inhoudelijke verdiepingsslag gemaakt in het stelsel van de Omgevingswet.

Wat onze opdrachtgevers over ons zeggen

“In twee leerzame dagdelen hebben zo’n 30 collega’s van de gemeente Amersfoort een inhoudelijke verdiepingsslag gekregen van de Omgevingswet onder deskundige leiding van Maarten Engelberts.

Naast de hoofdlijnen van het stelsel werd er een inhoudelijke verdiepingsslag gegeven. De Invoeringswet, het Invoeringsbesluit (incl. bruidsschat), de AMvB’s, de Omgevingsregeling en de Transitiewet Omgevingsrecht werden inhoudelijk behandeld. Daarnaast werden er door middel van een praktijkopdracht inspirerende pitches gegeven per kerninstrument.

De sessies waren een succes enerzijds doordat Maarten over een grote kennis beschikt van de Omgevingswet en anderzijds de gemeentelijke praktijk zeer goed kent. Praktijkvoorbeelden maken zaken nu eenmaal veel inzichtelijker.”

Selma Eigenhuis

Jurist Omgevingsrecht, Gemeente Amersfoort