Omgevingsweb – Webinar Omgevingsplan deel 2: wat verandert er voor u?

door | J sep 2016 | Webinar | 0 Reacties

Op 8 september 2016 organiseerde Omgevingsweb in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een lunch-webinar over het Omgevingsplan, als aanvulling op het webinar over het Omgevingsplan van 28 juni 2016.

 

Het omgevingsplan is een belangrijk instrument in de Omgevingswet. Het komt in de plaats van het bestemmingsplan en allerlei verordeningen. Maar welke extra mogelijkheden biedt het omgevingsplan ten opzichte van het huidige bestemmingsplan en de lokale verordeningen? En op welke wijze kan een omgevingsplan tot stand komen?

 

Het omgevingsplan gaat over meer dan alleen ruimtelijke ordening en bevat ook milieuregels over bijvoorbeeld geluid. Daarbij veranderen ook de rollen van instanties, maar wie heeft welke rol? En wat zijn de belangrijkste lessen die de afgelopen maanden in pilots zijn opgedaan? Met andere woorden: wat verandert er nu ├ęcht voor u?

Maarten Engelberts

Maarten Engelberts en Patricia Palmen, beleidsmedewerker en programmamanager Eenvoudig Beter bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu verzorgden het Webinar “Omgevingsplan deel 2: wat verandert er voor u?”